Meniu principal

Ionela Dobrică, deputat de Buzău, este cea pentru care a intervenit Valeriu Zgonea

Fiica fostului consilier judeţean de la Buzău, Dumitru Dobrică, Ionela Viorela Dobrică, este cea pentru care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ar fi intervenit la mai mulţi funcţionari publici pentru a fi numită șefă a Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională şi ulterior subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor.

”Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citaţi Valeriu Zgonea şi tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcţia de subsecretar de stat a fost făcută la propunerea PSD şi a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic în legătură cu lucrurile care sunt scrise de DNA în comunicatul referitor la acest dosar. În acest moment nu am nicio calitate în dosar. Am încredere în corectitudinea justiţiei în România”, a declarat, miercuri, Ionela Dobrică, pentru News.ro.

În prezent, tatăl Ionelei Dobrică este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă în acelaşi dosar ca Valeriu Zgonea. Tânăra are 27 de ani şi a fost aleasă deputat de Buzău în decembrie 2016, din partea PSD.

Conform fişei de candidat la alegerile parlamentare din 2016, Ionela Dobrică a absolvit Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, în 2012, iar în 2015, cursuri postuniversitare de Politică Externă şi Diplomaţie, la Institutul Diplomatic Român.

Ea a fost preşedinte al Centrulului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională în 2014-2015, perioadă în care a fost şi subsecretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, se mai arată în fişa de candidat.

În 2010, Ionela Dobrică a fost aleasă vicepreşedinte al TSD, iar de la sfârşitul anului 2016 este preşedinte al TSD Buzău. 

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputaţilor şi completată în ianuarie 2017, Ionela Dobrică are un teren intravilan în localitatea Comandău, din judeţul Covasna, cumpărat în anul 2009, şi o casă de vacanţă în acelaşi loc, de 200 de metri pătraţi, care a fost construită tot în 2009.

De asemenea, ea precizează că a acordat un împrumut de 63.000 de lei în nume personal organizaţiei PSD Buzău, banii reprezentând ”contribuţie la campanie electorală”.

Ionela Dobrică mai declară că în anul fiscal 2016 a încasat suma de 6.228 lei, de la Ministerul Comunicaţiilor, în calitate de subsecretar de stat. Totodată, în 2016, ea a mai obţinut 4.500 de lei de la Consiliul Judeţean Alba, reprezentând cheltuieli judiciare, şi 1.500 de lei din funcţia de deputat.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi controlul judiciar pentru 60 de zile faţă de Valeriu Ştefan Zgonea, vicepreşedinte în perioada 2010-2012 şi ulterior preşedinte al Camerei Deputaţilor în legislatura 2012-2016, pentru trafic de influenţă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.