Meniu principal

Cine anunță răzbunarea PSD pe multnaționale: Bădălău, senatorul poreclit ”Baronul-ficățel”

Niculae Bădălău: PSD poate oricând înlocui un premier sau un ministru

Președintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălau, a anunțat că Guvernul Grindeanu pregătește o nouă formulă de plată a impozitului astfel încât multinaționalele să nu mai potă scoate profitul din România. Măsura anunțată de Bădălău, condmanat la închisoare pentru furt, pe vremea lui Ceaușescu, pare mai degrabă o răzbunare pe firmele ale căror angajați au participat la protestele din ultima perioadă, decât o măsură din programul de guvernare al PSD implementată cu succes. 

“Salariul minim știți că a crescut și a deranjat destul de multe firme, pregătim o nouă formulă de plată a impozitului și sperăm că multinaționalele, și asta deranjează, să plătească impozitul în România. Avem firme foarte mari și nu vreau să le dau numele care merg de opt ani în pierdere, de fapt exportând profitul. Avem cel mai mare retailer din România care a realizat pe anul trecut 1% profit, ceea ce e extrem de curios și în momentul în care deranjezi așa de mulți oameni ați văzut și cum reacționează piața. E bine că demonstrăm, că avem principii, că în România democrația funcționează, dar în același timp noi suntem obligați să guvernăm pentru întreg poporul român și așa cum vă spuneam și firme romanești și firme străine și oricare altă firmă trebuie să respecte legea și să plătească impozitele în România”, a declarat senatorul PSD.

Niculae Bădălău a fost acţionar la firma NBG SRL, pe care o deţine acum fiul său. Între 2009 şi 2012, societatea a derulat opt contracte încheiate cu autorităţile locale din judeţele Giurgiu şi Ilfov, valoarea totală a acestora fiind de aproape 12,5 milioane de lei. Cel mai important dintre ele, de peste 6 milioane de lei, a fost încheiat în 2010, cu primăria din localitatea giurgiuveană Colibaşi.

În timpul procesului din 1988, tânărul agronom Niculae Bădălău a obţinut pedeapsa minimă de un an la închisoare, după ce şi-a recunoscut fapta, iar avocatul său a invocat faptul că prejudiciul este unul minor. Senatorul PSD furase patru saci cu grâu.

Pesedistula fost, ulterior, graţiat de Nicolae Ceauşescu, care a amnistiat toate infracţiunile ce au primit o condamnare mai mică de zece ani. Aceasta decizie a fost prilejuită de împlinirea vârstei de 70 de ani de către dictator. Astfel, Bădălău nu a mai făcut nicio zi de închisoare. El apucase totuşi să stea două săptămâni în arest, înaintea decizie instanţei. Bădălău a putut în acest fel să scape şi de cazier şi să devină pe rând subprefect, prefect şi deputat de Giurgiu.

(foto: Ziuanews.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.