Meniu principal

UPDATE: Un cetățean român rănit în accidentul rutier petrecut în sud-estul Londrei, în stare critică

UPDATE 22.51: Ministerul Afacerilor Externe a confirmat faptul că un cetăţean român se află internat la Spitalul King`s College, din Londra, în stare critică, el fiind rănit în incidentul din Bellingham, în care un şofer a accident, se pare intenţionat, mai multe persoane.

”Potrivit informaţiilor oficiale transmise, până în prezent, de autorităţile locale britanice, o persoană de cetăţenie română a fost implicată în accident. Aceasta este internată, în stare critică, la spitalul King’s College London. Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetăţeanului român. Misiunea diplomatică rămâne  în legătură cu autorităţile locale si cu unitatea medicală în care au fost internaţi răniţii, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de necesităţi”,precizează MAE.

Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce o maşină a lovit mai mulţi pietoni înainte de a se izbi de un zid din cartierul Bellingham, situat în sud-estul metropolei Londra. Accidentul rutier a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei locale 08.20 (10.20 ora României), transmite Standard, citat de News.ro.

Martorii declară că răniţii ar fi angajaţii români ai unei spălătorii de maşini din apropiere, iar imaginile de la locul accidentului surprind mai multe obiecte de curăţare împrăştiate pe trotuar, relatează Daily Mail. Informația nu a fost confirmată, încă, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Ambasada României la Londra are în atenţie incidentul produs în dimineaţa zilei de 26 februarie 2017, în care o maşină a intrat într-o mulţime de pietoni, în Bellingham, Londra. Misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia victimelor şi cauzele producerii accidentului. Până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice române nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de acest incident. Ambasada României la Londra monitorizează situaţia, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară”, a comunicat MAE.

Reprezentanţii Scotland Yard au explicat că maşina a lovit mai mulţi pietoni, care erau în apropierea staţiei de autobuz Catford. Un martor îşi aminteşte cum o persoană a rămas blocată sub maşină în urma accidentului rutier.

Poliţiştii au anunţat că şoferul a fost reţinut imediat după accident în Bellingham. În acest moment nu există niciun indiciu cu privire la un posibil incident terorist.

(foto: Standard.co.uk)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.