Meniu principal

Cinci migranți au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în remorca unui TIR

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II (autostrada paneuropeană) au descoperit şase tineri care încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un automarfar. Oamenii legii au verificat un TIR condus de un turc în vârstă de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru o societate comercială din Ungaria.

”La controlul fizic al autovehiculului, politiştii de frontieră au observat modificări la sigiliului vamal aplicat mijlocului de transport, motiv pentru care au deschis compartimentul de marfă al acestuia. Astfel, în interior au fost descoperiţi şase bărbaţi”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia de Frontieră Arad.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cinci dintre migranţi sunt din Turcia, iar celălat este din Siria. Ei au vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani. Şoferul a declarat că pe timpul călătoriei a staţionat în mai multe parcări pentru TIR-uri şi nu ştie cum s-au strecurat cei şase bărbaţi în remorcă.

Migranţii au spus că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o vize. Ei sunt cercetaţi penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc este cercetat pentru complicitate.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.