Meniu principal

Ciclist de performanță la 105 ani

La vârsta de 105 ani, Robert Marchand, din Franța, a reușit miercuri să străbată 22,528 km într-o oră pe un velodrom din Paris, relatează Agerpres.

În timpul cursei de pe pista din Saint-Quentin-en-Yvelines, Marchand a fost încurajat de sute de fani din țara sa.

Potrivit BBC, bărbatul a declarat că s-ar fi descurcat mai bine, însă nu a observat semnul care îi arăta ca mai are 10 minute de parcus.

„Picioarele nu m-au durut, mâinile m-au durut pentru că am reumatism”, a precizat ciclistul. 

„Nu mai sunt într-o formă așa de bună ca în urmă cu câțiva ani”, a declarat Marchand înaintea cursei. „Nu sunt aici ca să fiu campion. Sunt aici ca să dovedesc faptul că și la 105 poți pedala pe bicicletă”, a completat acesta.

 „Toată viața mea am făcut sport”, „multe fructe și legume”, „nu prea multă cafea”, „fără fumat”, „foarte puțin alcool”, au fost câteva dintre sfaturile bărbatului care a vrut să dezvăluie câteva dintre secretele care l-au ajutat să ajungă la această performanță.

Robert Marchand s-a născut la 26 noiembrie 1911 în orașul Amiens, lângă Paris și a fost pompier în Franța înainte de a se muta în Venezuela și apoi în Canada unde a lucrat ca tăietor de lemne. În 1960 s-a reîntors în Franța și s-a angajat ca grădinar și vânzător de vinuri.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.