Meniu principal

Ciclism: Startul Turului Franței 2018 se va da în Vendee

Turul ciclist al Franței 2018 va pleca de la Vendee, un departament care a găzduit în nenumărate rânduri în ultimii ani debutul celei mai mari competiții cicliste din lume, informează AFP. În vara acestui an, Turul va pleca pe 1 iulie de la Dusseldorf, în Germania.

Christian Prudhomme, directorul și organizatorul competiției, a anunțat, duminică, data de sâmbătă 30 iunie 2018 și locul marelui start al acestei a 105-a ediții, fără a preciza detaliile, care vor fi dezvăluite pe 28 februarie. Ansamblul parcursului Turului 2018 va fi dezvăluit în octombrie la Paris, cu ocazia tradiționalei prezentări a cursei.

Precedentul start de la Vendee datează din 2011, când cursa a demarat din pasajul du Gois, șoseaua care dispare sub apele Oceanului Atlantic în timpul mareelor și care leagă insula Noirmoutier de continent.

“Departamentele din Țara Loarei au oferit rutele lor cicliștilor din Turul Franței încă de la prima ediție (1903)”, a subliniat un comunicat ASO (Amaury Sport Organisation), societatea organizatoare a cursei.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.