Meniu principal

Ciclism: Chris Froome, depistat pozitiv în Turul Spaniei 2017

Ciclism: Chris Froome, depistat pozitiv în Turul Spaniei 2017

Britanicul Chris Froome, cvadruplu câștigător al Turului Franței, a fost depistat pozitiv cu ocazia ediției din acest an a Turului Spaniei, cursă pe care a câștigat-o în luna septembrie, a anunțat Uniunea Ciclistă Internațională (UCI), citată de AFP.

În urma unui control la care a fost supus pe 7 septembrie, la finalul celei de-a 18-a etape din Vuelta, Froome a fost depistat pozitiv la salbutamol, un bronhodilatator, iar contraexpertiza a confirmat rezultatul primului test, precizează UCI într-un comunicat.

Controlul a fost planificat și realizat Fundația antidoping pentru ciclism (CADF), organism independent mandatat de CIO, însărcinat cu definirea și punerea în practică a strategiei antidoping în ciclism, iar Froome a fost notificat în legătură cu rezultatul testului pe 20 septembrie, adaugă UCI.

Conform comunicatului, “prezența unei substanțe specifice precum salbutamolul într-un eșantion nu antrenează impunerea unei suspendări provizorii obligatorii împotriva ciclistului”, iar “în această fază a procedurilor, UCI nu va mai face niciun alt comentariu legat de acest caz”.

În vârstă de 32 ani, Chris Froome a câștigat anul acesta, în luna iulie, pentru a patra oară în cariera sa Turul Franței, cea mai importantă cursă ciclistă pe etape din lume, după succesele reușite în 2013, 2015 și 2016. El a reușit apoi să se impună, în premieră, în Turul Spaniei, competiție desfășurată în perioada 19 august — 10 septembrie. 

(foto: AP)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.