Meniu principal

Chirurg din Târgu Mureș, săltat de mascați pentru că lua mită pentru a opera copiii

Luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş au fost efectuate cinci percheziții domiciliare și la spitalul în cauză, vizat fiind un chirurg care ar fi primit câte cel puţin 1.000 de lei de la pacienţi, în special copii, pentru a-i opera.

Potrivit News.ro, care citează surse judiciare, cercetările în acest caz au început în urmă cu trei ani, când a fost depusă o sesizare la Parchetul Tribunalului Mureş împotriva medicului.

”M.M.L., medic specialist în chirurgie cardiovasculară, a condiţionat realizarea actului medical, respectiv operaţii ale unor pacienţi, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situaţiilor de natură infracţională, a valorii foloaselor materiale obţinute astfel, precum şi pentru identificarea şi audierea martorilor în cauză”, precizează procurorii Direcției Generale Anticorupție.

Confrom informațiilor obținute de News.ro, în 2013, un pacient operat de chirurgul respectiv a reclamat unui ONG faptul că medicul a condiţionat actul medical de primirea unei sume de bani. Sursele citate au precizat că medicul primea cel puţin 1.000 de lei pentru realizarea de intervenţii chirurgicale. În acest caz ar urma să fie audiate ca martori aproximativ 200 de persoane – pacienţi sau părinţi ai copiilor operaţi de medicul chirurg, au mai spus sursele judiciare. 

(foto: Canal2.md)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.