Meniu principal

Chirica: Trebuie să demonstrăm că PSD nu este PCR. Asta se şi face prin a te detaşa

Mihai Chirica povestește cum sunt maziliți de Dragnea pesediștii incomozi

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, acum simplu membru PSD, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu a ştiut că într-un partid trebuie ”să stai ghemotoc, cu capul în jos” şi să accepţi doar cuvântul ”unuia care până la urmă se contrazice”. Pe de altă tarte, Chirica susține că, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD în care a fost lăsat fără funcțiile deținute în partid, este „mai întărit, un pic mai scorţos şi cu pielea mai oţelită”.

„Eu nu am ştiut că într-un partid trebuie să stai ghemotoc, cu capul în jos şi să accepţi doar cuvântul unuia care până la urmă se contrazice şi consideră că cei care au spus adevărul sunt eretici. Nu sunt eretic în partid, nu doresc să promovez altceva decât ceea ce trebuie să  promoveze PSD astăzi. Am bătut cu pumnul în masă din ’89 şi până în prezent că nu avem nicio legătură cu Partidul Comunist Român. Trebuie să şi demonstrăm lucrul ăsta şi asta se şi face prin a te detaşa, despărţi definitiv de orice practică care aminteşte de acele supliciuri pe care le făcea PCR când trebuia să decapiteze un tovarăş. Cine mai crede că poate rămâne acolo nu este aici, este în altă parte, este într-un trecut care nu mai are nimic de-a face cu România de astăzi”, a spus Mihai Chirica.

Acesta s-a mai referit și la faptul că deciziile care s-au luat în cadrul Comitetului Executiv erau publice cu o oră jumătate înainte de finalul şedinţei.

„A venit iar Putin, diferenţa de fus orar se pare că funcţionează, este lângă noi Mafalda, rezultatul acestei întâlniri se cunoaşte chiar dacă omul nu a fost ucis, dar a fost declarat mort cu o oră jumate înainte. Am ieşit întărit, sunt un pic mai scorţos, am pielea un pic mai oţelită, mai dură, dar nu mai îngroşată, şi mai decis să slujesc social-democraţia într-o manieră care este cât se poate de conformă cu ceea ce ne prezintă şcoala social-democrată din Germania, Suedia, Elveţia şi din alte state europene.”, a subliniat primarul Iașiului.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.