Meniu principal

Chinez expulzat din România după ce a stat 22 de ani în închisoare

Un cetățean chinez, eliberat condiționat în decembrie 2016 după ce a ispășit 22 de ani închisoare pentru omor deosebit de grav, a fost expulzat, vineri, de pe teritoriul României.

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), chinezul a fost condamnat la închisoare pe viață în 1994, pentru omor deosebit de grav, faptă comisă împreună cu alți doi conaționali. Bărbatul, pe numle său Chai Yi Feng, a fost acuzat că, în 1994, împreună cu Tong Xiao Dung și concubina acestuia, Zhang Yi Duo, au omorât și jefuit un cuplu de chinezi din București.

Crima a avut loc într-un apartament din sectorul 2 al Capitalei, victimele fiind lovite cu corpuri contondente și apoi strangulate. Cadavrele au fost înghesuite în două geamantane, după care au fost abandonate în stufăriș, pe malul lacului Cernica. Mobilul crimei a fost jaful, cei doi soți având o afacere profitabilă în Complexul Europa.

La sfârșitul lunii decembrie 2016, Chai Yi Feng a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Codlea, după ispășirea a 22 de ani de închisoare. Potrivit competențelor, polițiștii de imigrări l-au preluat pe chinez și au efectuat demersurile necesare în vederea expulzării din România.

Polițiștii de imigrări l-au escortat pe chinez până la Punctul de Trecere a Frontierei Otopeni, de unde străinul a părăsit vineri teritoriul României cu o cursă de linie către țara de origine. Acum, chinezul are interdicție de a intra în țara noastră timp de cinci ani.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.