Meniu principal

Cererea lui Gabriel Oprea de sesizare a CCR în dosarul fondurilor DIPI, respinsă

Oprea despre întâlnirea din noaptea alegerilor prezidențiale

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, joi, cererea fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, de sesizare a Curţii Constituţionale a României (CCR) în dosarul cheltuielilor ilegale din fondurile operative ale DIPI. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în terme de 48 de ore.

“Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 17 şi art. 347 alin. 3) teza finală Cod procedură penală rap. la art. 345 alin. 3) şi art. 346 alin.3) şi 4) Cod procedură penală, formulată de inculpatul Oprea Gabriel”, se arată în decizia instanţei.

Magistraţii au respins şi cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 20 alin. 1) şi art. 21 alin. 1) Cod procedură penală, formulată de Ministerul Afacerilor Interne, parte responsabilă civilmente.

Avocaţii fostului ministru de Interne Gabriel Oprea,  au cerut, miercuri, instanţei supreme să sesizeze Curtea Constituţională cu o excepţie de neconstituţionalitate privind imposibilitatea judecătorului de cameră preliminară de a dispune încetarea procesului şi au susţinut că acuzaţiile la adresa fostului ministru nu mai sunt valabile din moment ce el ar fi încălcat o hotărâre a CSAT, nu o lege sau ordonanţă de urgenţă.

În data de 11 mai 2016, fostul ministru de Interne a fost trimis în judecată de DNA în dosarul maşinii de lux cumpărată de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor însă folosită de Gabriel Oprea. În acelaşi dosar sunt judecaţi foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zărnică, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob, prejudiciul în dosar fiind de 410.000 de lei.

Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru securitate naţională şi ministru al Afacerilor Interne, este judecat pentru abuz în serviciu.

(foto: Romaniacurata.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.