Meniu principal

Cele trei sesizări depuse la CCR în privința OUG 13, judecate miercuri și joi

Curtea Constituțională a României (CCR) a anunțat, marți, că va studia miercuri cererile președintelui Klaus Iohannis și cea a șefei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, privind constatarea unui conflict între puterile statului la elaborarea Ordonanței de modificare a Codurilor penale, între timp abrogată de Guvern.

De asemenea, CCR va analiza joi cea de-a treia sesizare depusă în aceasă speță, cea a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. Acesta a semnalat neconstituționalitatea în integralitate a Ordonanței de Urgență nr. 13, prin care a fost dezincriminat abuzul în serviciu. 

“Am criticat-o în ansamblu, de aceea am început cu elementele extrinseci, dacă vor fi reținute de Curte, atrag după ele constatarea neconstituționalității ordonanței de urgență în ansamblu. Efectul: dacă se constată acest lucru, evident că se va trece la o reglementare de către Parlament, pe bază de proiect de lege, iar ceea ce se stabilește de CCR ca fiind neconstituțional, pentru că nu se vor limita numai la analiza elementului extrinsec, ci și a chestiunilor intrinseci, toate acele chestiuni care vor fi analizate vor deveni obligatorii pentru Parlament în momentul în care va dezbate un proiect de lege cu un asemenea obiect”, a spus Ciorbea.

Ți-a plăcut articolul?





Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.