Meniu principal

Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru agresarea a doi jandarmi în Piaţa Victoriei au fost arestaţi

Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru agresarea a doi jandarmi în Piaţa Victoriei au fost arestaţi

Cei doi bărbaţi reţinuţi pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în urma violenţelor care au avut loc vineri seară la protestul diasporei din Piaţa Victoriei au fost arestaţi preventiv duminică seară. Cei doi sunt acuzaţi de agresarea celor doi jandarmi, între care o femeie, care la un moment dat au fost prinşi şi bătuţi de un grup de persoane violente, ei fiind scoşi de mai mulţi manifestanţi paşnici care au făcut scut uman în jurul lor.

Duminică seară, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis pe numele celor doi bărbaţi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cei doi – Ionuţ Liviu Cojoacă, în vârstă de 30 de ani, şi Claudiu Andrei Dobre, de 24 de ani, ambii din Bucureşti – sunt acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Avocata acestora a spus că cei doi îşi regretă faptele şi au susţinut în instanţă că nu i-au agresat pe jandarmi, ci au lovit cu pumnii scutul unuia dintre ei. Avocata a mai spus că unul dintre bărbaţi ar fi fost sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ei fuseseră reţinuţi duminică dimineaţă, fiind acuzaţi de agresarea celor doi jandarmi.

Tot duminică, Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Poliţia Capitalei, care fac cercetări în cazul celor doi jandarmi, între care o femeie, bătuţi de un grup de persoane violente, au făcut publice imagini cu un bărbat, cerând sprijinul oamenilor pentru identificarea acestuia.

“Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Poliţia Capitalei –  Serviciul Omoruri, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor în care au fost agresaţi cei doi jandarmi, vă solicita sprijinul în mediatizarea unor imagini. Rugăm cetăţenii care îl recunosc pe bărbatul care apare în fotografii să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. Pe această cale, mulţumim celor care s-au implicat şi ne-au oferit ajutor”, a transmis Poliţia Capitalei. 

Poliţia Capitalei preciza că în total în acest caz au fost audiate 19 persoane. 

“În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrările realizate de mass-media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a acţiunilor desfăşurate  de aceştia”, spunea Poliţia Capitalei.

(foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.