Meniu principal

Ce grațiere? Timmermans: Se pot folosi inclusiv fonduri europene pentru renovarea penitenciarelor

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a salutat joi, la Bruxelles, după întrevederea cu premierul Sorin Grindeanu, decizia Executivului de a abroga Ordonanța de Urgență nr. 13. Oficialul european a recomandat, însă, Guvernului să dea dovadă de mai multă transparență.

În ceea ce privește situația din penitenciare, pentru soluționarea căreia Guvernul a trimis la Parlament un proiect de lege privind grațierea, Timmermans a declarat că Executivul are la dispoziție inclusiv instrumente financiare europene pentru a aborda această problemă.

”Vrem să sprijinim România în privința construirii de noi penitenciare și pentru renovarea celor existente. Am analizat problema foarte gravă a supra-aglomerării și situația proastă din penitenciarele din Romania. Am oferit Guvernului român posibilitatea de a colabora îndeaproape pe proiecte care să ducă la îmbunătățirea situației, renovarea clădirilor, ridicarea condițiilor la nivelul din UE. Vrem să sprijinim Guvernul român în acest sens, se pot folosi inclusiv fonduri pentru investiții structurale”, a arătat Timmermans.

(foto: AGERPRES)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.