Meniu principal

Comisia Europeană a avizat suspendarea temporară a exportului intracomunitar pentru vaccinul anti-rujeolic

Alţi patru copii mici au murit din cauza rujeolei, numărul deceselor ajungând la 45

Comisia Europeană a avizat favorabil, în procedură de urgenţă, decizia de suspendare temporară a exportului intracomunitar pentru vaccinul împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR), a anunţat, marţi, Ministerul Sănătăţii (MS), citat de News.ro.

Autorităţile române au notificat, în 27 aprilie, Comisiei Europene proiectul de Ordin care prevede blocarea exporturilor de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru protejarea copiilor, având în vedere epidemia de rujeolă, dar şi discontinuitatea în aprovizionarea cu vaccinurile obligatorii din Calendarul de imunizare, a precizat Ministerul Sănătăţii.

“Din păcate, deşi epidemia de rujeolă a fost anunţată acum un an, Ministerul Sănătăţii nu a luat măsuri corespunzătoare şi nu a făcut niciun stoc de vaccin, pentru a suplimenta în judeţele unde acest produs s-a epuizat. Aşa am ajuns la situaţia din acest moment, în care direcţiile de sănătate publică din 10 judeţe nu mai au stocuri de vaccin”, a spus ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Bodog a precizat că în proiectul Legii vaccinării s-a prevăzut asigurarea unui stoc de minimum şase luni pentru aceste produse.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.