Meniu principal

Câteva sute de clujeni i-au cerut demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea

Victor Ciorbea susține că este un Avocat al Poporului complet independent

Sute de persoane, în special tineri, au protestat, miercuri seară, la Cluj, față de Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, cerând demisia acestuia în contextul deciziei sale de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la prevederea din Legea 90/2001 referitoare la faptul că persoanele condamnate penal nu pot fi membri ai Guvernului.

Protestatarii s-au adunat în zona centrală a orașului și au scandat “Demisia!” și “Jos Ciorbea!”. De asemenea, ei au purtat pancarte cu mesaje împotriva lui Victor Ciorbea.

Protestatarii s-au adunat în Piața Unirii din Cluj, ca urmare a apelurilor lansate pe rețelele de socializare, iar apoi au făcut un tur prin zona centrală a orașului.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunțat, săptămâna trecută, că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la Legea 90/2001, conform căreia pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

În privința argumentelor aduse în sesizarea către CCR, Ciorbea a spus: “Sunt argumente beton, în sensul soluției pe care o voi da. Veți vedea câte texte din Constituție, din diverse convenții internaționale sunt încălcate”.

Întrebat care este scopul acestei sesizări, el a arătat că “scopul esențial este acela de a asigura o legislație normală, firească și asigurarea echilibrului între puterile statului”. El a negat că ar fi discutat cu președintele PSD, Liviu Dragnea, despre acest subiect.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.