Meniu principal

Catedrala Romano-Catolică din Timișoara, restaurată cu fonduri europene

Catedrala Romano-Catolică din Timișoara va beneficia de finanțare pentru restaurare din fonduri europene, vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), semnând, joi, contractul de finanțare în acest sens, ceea ce va duce la integrarea în circuitul turistic național și internațional a obiectivului.

”Creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene constituie o prioritate absolută a Guvernului, întrucât fondurile alocate României de Uniunea Europeană reprezintă o resursă foarte importantă pentru dezvoltarea pe termen scurt, mediu și lung a economiei și societății românești, precum și un element central al sustenabilității bugetare prin prisma caracterului nerambursabil al acestor fonduri. Prin contractul semnat astăzi vrem să redăm Catedrala Romano-Catolică timișorenilor și s-o integrăm în circuitul turistic național și internațional”, a precizat vicepremierul Shhaideh, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Valoarea totală a contractului este de 21.767.121,96 de lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de MDRAPFE — AM POR (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului) este de 21.316.962,01 lei (4.811.955,31 de euro).

După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va crește cu peste o mie de turiști, de la 19.800 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la aproape 21.000 de vizitatori.

Proiectul va fi realizat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 și are o durată de implementare de 51 de luni, iar lucrările vor consta, în principal, în renovarea, conservarea și reabilitarea clădirii propriu-zise a catedralei (pe o suprafață totală de 1.490 mp.), a obiectivelor conexe, precum și a criptei și a pietrelor funerare ale personalităților care sunt înmormântate acolo.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.