Meniu principal

Tăriceanu s-a opus, în Birourile permanente ale Parlamentului, adoptării de urgență a OUG 14

Tăriceanu nu vrea să discute cu liberalii despre formarea unei majorități

Luni, deputatul USR, Cristian Ghinea, a propus, în şedinţa Birourilor permanente ale Parlamentului, discutarea în regim de urgenţă a OUG 14, prin care a fost abrogată Ordonanța privind modificarea Codurilor penale. Potrivit stenogramei ședinței, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a opus.

Iată discuția dintre Cristian Ghinea și Călin Popescu Tăriceanu din ședința de luni a Birourilor permanente: 

Cristian Ghinea:  Dată fiind situaţia tensionată din ţară, am dori să propunem discutarea în regim de urgenţă a Legii de aprobare a Ordonanţei nr. 14, care a fost dată afară de Guvern, ordonanţa de urgenţă, astfel încât să putem să avem legea de aprobare trecută prin Parlament, în interiorul celor 10 zile.

Călin Popescu Tăriceanu: Să ştiţi că ordonanţa deja îşi produce efectul. Deci nu ştiu…

Cristian Ghinea: Ştiu. Dar, ca o dovadă de bună credinţă, vrem să fim siguri că trece şi legea de…

Călin Popescu Tăriceanu:  Dar nu este de resortul Birourilor permanente reunite acest lucru. Este un traseu legislativ care înseamnă că, întâi, ordonanţa vine la Senat şi, după aceea, la Cameră. Vorbiţi cu colegii dumneavoastră de la Senat ca, în momentul în care facem Birou permanent, să solicite acest lucru. A doua propunere pe care a făcut-o domnul vicepreşedinte Goţiu este de retragere a Legii graţierii. Noi nu putem să retragem legea. Iniţiatorul este Guvernul.

Mihai Goţiu: Nu, am spus… Era o propunere de reflecţie şi de discutat cu membrii Guvernului. Nu era o propunere efectivă.

Călin Popescu Tăriceanu: Am înţeles. E o propunere de reflecţie de care sigur că putem să ţinem cont. Eu cred că e utilă orice discuţie care este menită să detensioneze situaţia actuală, cu toate că am rezerve că tensiunea este generată de aceste decizii care au fost luate, având în vedere că ordonanţa a fost abrogată ieri, dar văd că mitingurile continuă. Domnule deputat Dan (n.r. – Nicușor Dan ceruse vot electronic în ședințele comune), vot electronic nu, pentru că votul electronic se bazează pe cartele pe care le au deputaţii şi la şedinţa plenului comun vin şi senatorii. Sistemele electronice sau sistemul electronic nu este prevăzut pentru votul în şedinţe comune.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.