Meniu principal

Castelul Corvinilor va fi restaurat cu fonduri europene

Hoții au furat toți banii încasați în weekend la Castelul Corvinilor

Contractul de finanţare „Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Castelul Corvinilor – Municipiul Hunedoara, Judeţul Hunedoara”, în valoare de 22 miliaone de lei, a fost semnat, miercuri, de vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene.

Proiectul va fi realizat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Lucrările vor fi efectuate de-a lungul a 62 de luni. După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu 86.896 de turişti (de la 260.766 de vizitatori pe an la 347.662 de vizitatori).

Valoarea totală a proiectului este de 21.884.908,73 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 21.447.210,55 de lei (4.841.356,79 de euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

„Contractul semnat astăzi dovedeşte încă o dată cât de important este să atragem fondurile europene pe care le avem la dispoziţie. Castelul Hunedoarei (numit şi Castelul Corvinilor sau al Huniazilor) este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, şi, prin lucrările de consolidare care vor fi făcute în cadrul acestui proiect, ne dorim să-l valorificăm la standarde europene”, a menţionat Sevil Shhaideh.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.