Meniu principal

Casa Regală: Nu am primit nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta

Casa Regală: Nu am primit nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta

Casa Regală a informat, vineri, printr-un comunicat de presă, că nu a primit nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta şi nu au început discuţii cu privire la acest subiect, iar “după data de 5 februarie Custodele Coroanei va acţiona conform legislaţiei în vigoare”.

Biroul de presă al Casei Majestăţii Sale Custodelui Coroanei afirmă într-un comunicat de presă, potrivit Digi 24, că avizul negativ privind proiectul de lege referitor la Casa Regală a României nu are legătură cu părăsirea Palatului Elisabeta fiindcă acesta este în procedură parlamentară la Senat, nu la Guvern.

“De asemenea, menţionăm că nu s-a primit la Casa Majestăţii Sale nicio ofertă din partea RAAPPS pentru a prelua cu chirie Palatul Elisabeta. Nu au început discuţiile dintre Casa Majestăţii Sale Custodelui Coroanei şi RAAPPS cu privire la acest subiect. După data de 5 februarie 2018, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, va acţiona conform legislaţiei în vigoare. Majestatea Sa îşi manifestă speranţa că parteneriatul cu instituţiile Statului va continua, pentru ca activităţile Familiei Regale în sprijinirea intereselor fundamentale ale României să aibă loc în viitor, aşa cum s-a întâmplat de 20 de ani încoace.Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, îşi reafirmă angajajmentul de a duce mai departe legământul tatălui său, Regele Mihai, faţă de Coroană şi faţă de Naţiune, în prezent şi în viitor”, se menţionează în comunicatul citat.

Custodele Coroanei României are la dispoziţie 60 de zile, după decesul regelui Mihai, pentru a elibera Palatul Elisabeta, conform Legii 406/2001, ceea ce înseamnă data de 5 februarie 2018.

Cabinetul Tudose a dat, în şedinţa de miercuri, aviz negativ iniţiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.