Meniu principal

Casa Albă afirmă că are în vedere sancţiuni suplimentare vizând Rusia

Casa Albă afirmă că are în vedere sancţiuni suplimentare vizând Rusia

Casa Albă inteţionează să impună sancţiuni suplimentare Rusiei, afrmă reprezentanţi de rang înalt ai administraţiei Trump, respingând acuzaţii de blândeţe faţă de Moscova, scrie Reuters.

Congresul s-a pronunţat deja în favoarea impunerii unor sancţiuni Rusiei, pe care americanii o acuză că s-a amestecat în alegerile din 2016.

Însă pe 30 ianuarie, Departamentul Trezoreriei s-a mulţumit doar să publice o listă cu numele a 200 de ruşi, fără să anunţe măsuri împotriva lor.

Reprezentanţi de rang înalt din administraţia lui Trump au declarat sub protecţia anonimatului că un ”grup de lucru” a fost înfiinţat în vederea prevenirii oricărui nou amestec în alegerile parlamentare din toamnă.

Se lucrează în vederea impunerii unor sancţiuni legate de acţiuni de destabilizare ale sistemului electoral american atribuite Moscovei în timpul campaniei electorale din 2016, care l-a condus pe Donald trump la Casa Albă.

Congresul a aprobat o serie de sancţiuni vizând Rusia în iulie. Administraţia avea termen până la sfârşitul lui ianuarie să le pună în aplicare.

Această legislaţie a fost promulgată cu reticenţă de Donald Trump, care şi-a exprimat îndoielile în mod public.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.