Meniu principal

Mircea Cărtărescu, laureat al Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu

Mircea Cărtărescu, câştigător al Premiului Thomas Mann pentru literatură în 2018

Mircea Cărtărescu, poet, prozator, critic literar şi publicist, a fost desemnat, duminică seară, câştigător al celei de-a XXVI-a ediţii a Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu pentru Opera Omnia, informează AGERPRES.

Cei care i-ai înmânat Premiul Mihai Eminescu lui Mircea Cărătescu au fost preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu (preşedintele juriului) şi viceprimarul municipiului Botoşani, Marian Murariu. 

Cărtărescu a mai fost nominalizat în ediţiile 2014 şi 2015 ale acestei competiţii. Anul trecut, cunoscutul poet a refuzat să se afle printre nominalizaţi. De această dată, alături de Cărtărescu au mai fost nominalizaţi poeţii Ovidiu Genaru, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Marta Petreu, Cassian Maria Spiridon, Liviu Ioan Stoiciu şi Lucian Vasiliu.

Câştigătorul Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu” pentru Opera Omnia va intra în posesia unei sume de 30.000 de lei, dar şi a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani.

În prezent, Mircea Cărtărescu, născut în data de 1 iunie 1956, la Bucureşti, este profesor doctor în cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti.

(foto: RFI.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.