Meniu principal

UPDATE Cod galben de ploi puternice: peste 350 de locuinţe, inundate în Bacău

Capitala şi 17 judeţe, sub avertizare cod galben de ploi puternice

UPDATE: Peste 350 de gospodării şi locuinţe din judeţul Bacău au fost inundate în noaptea de miercuri spre joi, cele mai afectate localităţi fiind Slănic Moldova şi Oituz. De asemenea, 22 de persoane, printre care şi doi copii, au rămas blocate în autoturisme pe DN 11, după ce şoseaua a fost inundată şi acoperită cu aluviuni.

Ploile din ultimele ore au provocat inundaţii şi în mai multe localităţi din judeţele Vrancea şi Buzău, în Vrancea cinci sute de familii din trei sate rămânând izolate după ce un drum judeţean a fost distrus de ape. Pe două drumuri naţionale se circulă cu dificultate din cauza aluviunilor depuse pe şosea.

Joi, până la ora 23.00, se află sub cod galben de ploi Capitala şi 17 judeţe: Suceava, Harghita, Neamţ, Braşov, Covasna, Bacău, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Buzău, Brăila, Vrancea, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Tulcea, potrivit Agenției Naționale de Meteorologie.

Conform meteorologilor, pe parcursul acestei zile, în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei, în sud-estul Transilvaniei, în sud-vestul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Orientali vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20-30 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.

De asemenea, până vineri, la ora 10.00, este în vigoare o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ. 

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), temporar va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele de munte, precum şi în sudul, estul şi local în centrul ţării cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp şi izolat 30-.40 l/mp. Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiţii de grindină.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.