Meniu principal

Canada: Doi români, condamnați la închisoare pe viață pentru ucidere fiului adolescent

Emil şi Rodica Rădiţă au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru uciderea cu premeditare a fiului adolescent, care a murit la vârsta de 15 ani din cauza unui diabet netratat şi a neglijenţei părinteşti, cântărind doar 17 kilograme. Magistraţii canadieni au explicat că cei doi părinţi români au planificat uciderea fiului lor şi l-au forţat să rămână închis în casă în timp ce îl înfometau până la moarte, transmite CBC Canada.

Alex Rădiţă a murit pe 7 mai 2013, iar părinţii săi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă şi vor petrece până la 25 de ani în spatele gratiilor înainte de a deveni eligibili pentru eliberare condiţionată.

Judecătoarea Karen Horner a explicat că adolescentul a fost ţinut în mod deliberat în izolare de către părinţii săi şi nu a avut niciun contact cu vreo persoană care putea să intervină, adică cu vreun medic sau profesor.

Procurorii au explicat că adolescentul era osândit la moarte atât timp cât locuia cu părinţii săi, însă avocatul apărării a încercat să argumenteze că cei doi nu pot fi găsiţi vinovaţi pentru moartea lui Alex Rădiţă.

Emil şi Rodica Rădiţă au refuzat adeseori să-şi trateze fiul pentru diabet, deşi a fost diagnosticat atunci când era doar un bebeluş.

(foto: Twitter)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.