Meniu principal

Campania „#MeToo”, marcată printr-o prezentare de modă la New York

Campania „#MeToo”, marcată printr-o prezentare de modă la New York

Campania „#MeToo” împotriva hărţuirii sexuale a fost marcată, vineri, printr-o prezentare de modă din New York. Modelele au defilat în ţinutele create de designeri, după care au apărut din nou, purtând aripi de înger şi fiind încătuşate de bărbaţi cu măşti roz care reprezintă capete de porci, scrie Reuters.

Îmbrăcată cu o rochie lungă până la pământ, în negru şi alb, cu aripi ataşate la umeri, Cheyenne Jacobs, în vârstă de 22 de ani, s-a oprit la capătul podiumului şi s-a declarat o supravieţuitoare a abuzului sexual. Ea a povestit pe scurt că a fost abuzată sexual în timpul liceului şi violată în timpul facultăţii.

Acest show care a marcat campania „#MeToo” în cadrul Săptămânii Modei de la New York a fost creat de Myriam Chalek, director de creaţie a site-ului de modă American Wardrobe.

„Nu cred că acest spectacol de modă va schimba lucrurile peste noapte, dar sper că va reprezenta încă un pas spre schimbare”, a spus Chalek pentru Reuters.

Între femeile care au defilat la acest show s-a numărat şi Alicia Kozakiewicz, în vârstă de 29 de ani, care a fost răpită în 2002 de un bărbat care o contactase pe internet. Kozakiewicz a povestit cum a reuşit să treacă peste înviunirile la adresa ei, care au venit inclusiv din partea propriei familii, reuşind să devină un speaker motivaţional şi o actriţă aspirantă.

„Mişcarea «#MeToo» nu este despre a urî bărbaţii, nu este despre a lupta cu violenţă împotriva violenţei. Este despre a le da putere femeilor şi fetelor să trăiască într-o lume fără teamă, astfel încât să poată fi în siguranţă şi să nu poată deveni victime ale hărţuirii şi agresiunii sexuale”, a spus Kozakiewicz.

La acest spectacol au fost prezentate ţinute ale American Wardrobe, Chalek precizând că evenimentul a fost nonprofit.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.