Meniu principal

Camioanele produse de Roman Brașov, exportate în Taiwan

Uzina Roman, din Brașov, aflată în insolvenţă de câţiva ani, a reușit să încheie, recent, un contract pentru livrarea a aproape 100 de maşini de mare tonaj, în Taiwan. Valoarea totală a tranzacţiei este de 12 milioane de euro, astfel că reprezentanții societății Roman Braşov speră că soarta uzinei se va schimba în bine, informează Digi24.

Muncitorii care au mai rămas în fabrică, în jur de 300 de oameni, sunt bucuroşi că au de lucru, mai ales că uzina are un contract şi cu armata română şi este în tratative cu cea din Pakistan.

Roman Braşov a câştigat, recent, o licitaţie cu Ministerul Apărării Naţionale pentru fabricarea a 23 de camioane militare. Valoarea acestora se ridică la două milioane de lei. Înainte de Revoluție, în fiecare an ieșeau pe porțile fabricii 33.000 de autocamione. În 2004, uzina a fost privatizată şi mii de oameni și-au pierdut locurile de muncă. Dacă va fi perfectat şi contractul cu armata din Pakistan, administratorul special al uzinei nu exclude varianta de a se face noi angajări.

(foto: Incomemagazine.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.