Meniu principal

Decizie definitivă: Călin Popescu Tăriceanu va fi judecat pentru mărturie mincinoasă

Tăriceanu îi face incompetenți pe funcționarii din Ministerul Transporturilor

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis, vineri, că judecarea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în dosarul retrocedării unei suprafețe din pădurea Snagov poate începe pe fond. Practic, judecătorii ÎCCj au respins ca nefondată contestaţia liderului ALDE.

“Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton împotriva încheierii nr. 1050 din data de 28 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, în dosarul nr. 2553/1/2016/a1. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia instanţei. Hotărârea ICCJ este definitivă.

Preşedintele Senatului a fost, miercuri dimineaţă, la instanţa supremă însoţit de avocaţi şi nu a dorit să facă nicio declaraţie nici înainte de începerea şedinţei de judecată și nici după aceasta.

În data de 6 iulie 2016, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată pe Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt judecaţi prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

Alături de preşedintele Senatului a fost trimis în judecată şi Dorin Marian, fost şef al Administraţiei Prezidenţiale a României în anul 2000, acesta fiind acuzat de mărturie mincinoasă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.