Meniu principal

Cadru de conducere al Facultăţii de Medicină din Oradea, reţinut pentru șpagă

Sute de percheziţii în Capitală şi în 28 de judeţe, în cadrul a 15 dosare instrumentate de DIICOT

Şefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, Adriana Pirte, a fost reţinută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru luare de mită. Perechezițiile în acest caz au fost desfășurate miercuri de oamenii legii.

Adriana Pirte este cerectată pentru că ar fi primit de la studenţi bani (sume cuprinse între 50 și 400 lei), parfumuri şi bijuterii pentru a-i promova la examene.

”În exercitarea atribuţiilor funcţiei didactice de profesor universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea, în perioada mai – septembrie 2016, inculpata a primit sume cuprinse între 50 şi 400 de euro precum şi diverse bunuri – parfum, bijuterii – cu titlu de mită, de la mai mulţi studenţi pentru promovarea examenelor la disciplinele la care inculpata este titular al cursurilor de învăţământ”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor în comunicatul citat.

În acelaşi caz este cercetată şi o altă femeie, cadru universitar în aceeaşi facultate, însă în cazul acesteia procurorii nu au precizat dacă au luat vreo măsură preventivă.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.