Meniu principal

Bursa din Bucureşti confirmă numirea lui Adrian Tănase în funcţia de director general

Bursa din Bucureşti confirmă numirea lui Adrian Tănase în funcţia de director general

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că, reunit în şedinţa din 4 decembrie, Consiliul de Administraţie al societăţii l-a numit pe Adrian Tănase în funcţia de director general al BVB, pentru un mandat de patru ani.

”Numirea lui Adrian Tănase în funcţia de director general intră în vigoare începând cu data la care numirea este aprobată de către ASF în conformitate cu prevederile Regulamentului 2/2006 privind pieţele reglementate şi sistemele alternative de tranzacţionare, cu modificările şi completările ulterioare şi Regulamentului 14/2015 privind evaluarea şi aprobarea membrilor structurii de conducere şi a persoanelor care deţin funcţii-cheie în cadrul entităţilor reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu modificările şi completările ulterioare”, arată comunicatul BVB.

De asemenea, la data la care numirea lui Tănase este aprobată de către ASF, încetează mandatul de director general interimar al lui Marius-Alin Barbu, acesta revenind la funcţia sa de director general adjunct.

Adrian Tănase a fost Chief Investment Officer la NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piaţa de capital locală.

Tănase, absolvent în anul 1998 al Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, a fost încă de la lansarea, în anul 2008, a fondului de pensii ING, implicat în administrarea activelor de către prima entitate de la Pilonul II.

Ludwik Sobolewski a notificat la sfârşitul lunii octombrie BVB cu privire la demisia sa din funcţia de director general, interimatul fiind asigurat de către Marius Alin Barbu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.