Meniu principal

Bugetul ministerului condus de Sevil Shhaideh, aprobat în forma propusă de Guvern

Sevil Shhaideh vrea să contruiască 1.500 de locuițe pentru tineri

Bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a fost aprobat, sâmbătă, în cadrul Comisiilor reunite de buget-finanţe,în forma propusă de Guvern. Au fost depuse 339 de amendamente, toate fiind respinse.

Ministrul de resort, Sevil Shhaideh, a declarat că bugetul Ministerul Dezvoltarii Regionale este de 6,9 miliarde lei, din care de la bugetul de stat – 6,6 miliarde de lei.

“Elementele princicipale ale bugetului sunt transferurile între unităţi ale administraţiei publice – 2,8 miliarde de lei, programele din fonduri externe nerambursabile pentru exerciţiul 2007-2013 – 529.000 lei, programele pentru exerciţiu 2014-2020 – 2,2 miliarde de lei – şi cheltuielile privind ANL-uri – 101.000 lei”, a afirmat Shhaideh.

În cadrul dezbaterilor, senatorul Carmen Hărău a atras atenţia asupăra Ordonanţei de Urgenţă 9/2017, aprobată în 25 ianuarie şi publicată în Monitorul Oficial pe 30 ianuarie, prin care au fost abrogate mai multe articole din Legea finanţelor publice, care impuneau limite cheltuielilor ce pot fi angajate în timpul exerciţiului bugetar. Adică Ministerul dezvoltării ar avea libertatea de a cheltui cum doreşte banii.

Întrebată de un parlamentar dacă primarii pot cheltui cât vor fără control, Sevil Shhaideh a spus că nu există asemenea prevederi.

“Au fost nişte confuzii în interpretarea acelor OUG. Ministrul de Finanţe le-a clarificat. Este o practică din 2010 să se proroge anumite termene la anumite articole, nu vizează în niciun fel niciun primar, regulile sunt foarte clare. Se fac achiziţiile publice pe lege, pe SEAP, contractele de finanţare se fac conform regulilor”, a spus ministrul Dezvoltării.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.