Meniu principal

Tot bugetul Camerei Deputaților, la mâna Silviei, pupila lui Viorel Hrebenciuc

De marți, ”fata lui Hrebenciuc”, Silvia-Claudia Mihalcea, ocupă funcția de secretar general al Camerei Deputaților. Despre tânăra de 37 de ani se știe că este fostul director general al Oficiului Național al Registrului Comerțului și, mai ales, că a lucrat timp de zece ani la cabinetul lui Viorel Hrebenciuc.

Hotărârea Camerei Deputaților prin care Silvia-Claudia Mihalcea a fost numită în funcția de secretar general a fost publicată în Monitorul Oficial al României, nr. 134/2017. În acest moment, pupila lui Viorel Hrebeciuc are pe mână întreg bugetul Camerei, cifrat în 2017 la 245,61 milioane de lei.

Silvia-Claudia Mihalcea a început să lucreze la Camera Deputaților încă din timpul facultății (în 2000, când era anul II la Facultatea de Drept  Universității ”Nicolae Titulescu”). La 30 de ani a devenit subsecretar de stat și vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, iar la 33 a preluat funcția de director general al Oficiului Național al Registrului Comerțului. A condus ONRC aproape toată perioada guvernării Ponta și încă câteva luni, până în martie 2016, după care a revenit la Camera Deputaților, tot într-un post călduț și sigur, de secretar general adjunct.

Despre cât de strânsă era relația Silviei Mihalcea cu Viroel Hrebenciu, în stenogramele următoare:  

”Viorel Hrebenciuc: La Registru e fata mea.

Dumitru Iliescu: Cine?

Hrebenciuc: Silvia.

Iliescu: Nu ştiam.

Hrebenciuc: Păi, nu a fost la cabinet la mine zece ani? E foarte bună. Vă ştie ea, nu trebuie să o cunoaşteţi.

Iliescu: Daţi-mi şi mie numărul ei. Nu mă duc eu, trimit pe cineva (…)

Hrebenciuc: Nici Andreea nu răspunde. Mă sună ele. Cât stăm noi de vorbă, mă sună una din ele. Poate o fi plecată, se mărită și ea acum. În sfârșit, mă sună ele.

Iliescu: Și am luat toate măsurile necesare, am blocat tot peste tot, în fine. Sunt într-o situație destul de delicată, pentru că, fiind în familie, mai cunoaște …

Hrebenciuc: Mă sună Silvia. (Vorbește la telefon: „Ce faci, Silvia? Ești în vacanță, ce-i cu tine? Dar unde ești? Aaa, nu ai fost în concediu? Când e nunta, Silvia? A, mai e timp. O să te caute din partea mea… Pa, pa!”) Era la Asirom, telefonul era în geantă, ca la femei”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.