Meniu principal

În viitorul buget, PMP cere mai mulți bani pentru transporturi, educație și sănătate

Cine-ar fi crezut? ”Băsiștii” vor să colaboreze în parlament cu partidul lui Ponta!

În contextul în care Guvernul va adopta bugetul pe 2017 de abia marțea viitoare, documentul va ajunge la Parlament mult mai târziu decât își dorea președintele PSD, Liviu Dragnea, iar aleșii vor avea mai mult timp pentru a-și pregăti amendamentele. Președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a anunțat deja că formațiunea sa va depune o serie de amendamente în domeniile administrație, transporturi, educație și sănătate.

”Sunt foarte multe amendamente pe care le propun parlamentarii, în primul rând cele pe care le-au cules de la nivelul județului, aspecte de zi cu zi pe care oamenii le cer și din toate aceste puncte de vedere vin completări în primul rând pe bugetul administrației, acolo unde sunt lucrări de infrastructură. Privim și la nivel național, tot ceea ce înseamnă partea de investiții pe care nu o regăsim în discuțiile de până acum despre buget. Sunt lucrurile care pot genera dezvoltarea României, unde putem avea locuri de muncă create. Nu putem rămâne ca acum 50 de ani cu drumuri de pământ în țară, trenuri care deraiază și alte situații mai ales în zona de transport. Ca cetățean al Bucureștiului și parlamentar de București sunt deja dezamăgit că primăria nu a reușit să aloce niciun ban pentru a continua dezvoltarea centurii și sunt foarte uimit că lucrările la metrou, în special în Drumul Taberei, vor fi blocate din lipsă de finanțare. Aici va fi cu siguranță un amendament pe care îl vom depune pentru a reporni aceste lucrări”, a spus Valeriu Steriu, președinte executiv al PMP, la Palatul Parlamentului.

În privința zonelor de educație și sănătate, Steriu a afirmat că atenția nu poate fi îndreptată doar spre salarii, fiind nevoie și de modernizarea școlilor și a spitalelor.

“Nu toate lucrurile stau în salariile medicilor și ale profesorilor. Într-adevăr, câștigi alegerile mărind salariile, dar copiii merg în niște școli în care îngheață, iar pacienții în spitale în care sunt probleme foarte mari — lipsa vaccinurilor, a medicamentelor. Așteptăm acest buget pentru că până acum avem doar niște discuții legate de el. Privim cu mare atenție deficitul. Acest 2,99 bazat pe o creștere de peste 5% mi se pare deja o problemă mare a acestui buget. Suntem foarte dornici să vedem bugetul pe Ministerul Apărării, acolo unde avem angajamente importante, stabilite la nivelul partidelor. Am avut anul trecut destul de multe întâlniri pe acest subiect. Există o strategie de apărare, există un parteneriat și trăim într-o perioadă dificilă, în care trebuie să respectăm aceste condiții”, a menționat președintele executiv al PMP.

(foto: Psnews.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.