Meniu principal

Britanica Adele, marea câștigătoare la gala premiilor Grammy

Adele a câştigat 40 de milioane de lire sterline pe parcursul anului 2016

Solista britanică Adele și-a adjudecat nu mai puțin de cinci trofee la cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, inclusiv la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului şi înregistrarea anului. Ceremonia de decernare a avut loc duminică seara, la Los Angeles (SUA). 

Albumul ”25” şi piesa ”Hello”, compusă de Adele împreună cu producătorul Greg Kurstin, şi-au adjudecat premiile celor trei categorii la care printre favoriţi se afla Beyonce. Aceasta din urmă, în schimb, a primit două Grammy-uri, pentru cel mai bun videoclip şi cel mai bun album contemporan urban. Adele a mai primit trofeele categoriilor cel mai bun album pop şi cea mai bună interpretare pop, 

Premiul pentru cel mai bun album rap a revenit materialului ”Coloring Book”, semnat de Chance the Rapper, care a fost recompensat şi cu trofeele pentru interpretare rap şi cel mai bun nou artist.

Cel mai bun cântec rap a fost “Hotline Bling”, compus de Aubrey Graham şi Paul Jefferies şi interpretat de Drake.

David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy pentru cel mai bun album alternative, cea mai bună interpretare rock şi cel mai bun cântec rock, pentru piesa ”Blackstar”.

Formaţia Cage the Elephant a primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock, iar cea mai bună muzică de film a fost desemnată ”The Beatles: Eight Days a Week The Touring Years by (The Beatles)”.

Cea mai bună interpretare metal a fost a piesei ”Dystopia” a formaţiei Megadeth.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.