Meniu principal

Lovitură pentru Theresa May: Brexitul, doar cu aprobarea Parlamentului britanic

Marea Britanie a fost susţinută de aliaţii săi, inclusiv de SUA, în condamnarea Rusiei, în cadrul unei întâlniri a Consiliului de Securitate al ONU

Curtea Supremă de Justiţie a decis, marţi, că Guvernul britanic nu poate declanşa procedura de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană decât după ce va obţine votul în Parlament. Guvernul condus de Theresa May spera că va putea activa Articolul 50 al Tratatului UE fără votului Parlamentului britanic.
Curtea Supremă de Justiţie a confirmat, însă, decizia emisă cu câteva luni în urmă de Înalta Curte de Justiţie. Practic, cel care va aproba procedura de ieşire din UE trebuie să fie Parlamentul, în contextul înn care referendumul care a decis Brexit nu a avut caracter juridic obligatoriu.
Decizia instanţei supreme, care este definitivă, a fost susţinută de opt judecători, în timp ce trei au votat împotrivă, transmite BBC, citat de AGERPRES. Ca atare, premierul Theresa May va putea declanşa procedura de scoatere a Marii Britanii din UE doar cu aprobarea Camerei Comunelor şi a Camerei Lorzilor.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.