Meniu principal

Brexit: Comisia Europeană recomandă trecerea la faza a doua a negocierilor cu Marea Britanie

Brexit: Comisia Europeană recomandă trecerea la faza a doua a negocierilor cu Marea Britanie

Comisia Europeană recomandă trecerea imediată la faza a doua a negocierilor cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmit agențiile internaționale de presă, citând un comunicat oficial de la Bruxelles.

Executivul comunitar, care conduce negocierile pentru Brexit în numele celor 27 de state ale Uniunii, a apreciat vineri că au fost înregistrate ”progrese suficiente” cu privire la termenii ”divorțului” de Marea Britanie, deschizând calea pentru faza a doua a negocierilor referitoare la viitorul relației dintre UE și Londra.

Revine din acest moment Consiliului European să valideze constatarea Comisiei, se precizează în comunicatul executivului european.

Premierul May a ajuns la Bruxelles vineri dimineață, după ce noaptea trecută au avut loc negocieri complicate pe temele sensibile- frontiera irlandeză, drepturile europenilor din Regat și factura Brexit.

Therea May a anunțat că 3 milioane de europeni din Regat își vor trăi viața ca până acum. Iar președintele Comisiei a declarat ca Londra s-a angajat să le garanteze drepturile.

S-a ajuns și la o înțelegere în privința frontierei cu Irlanda de nord. Rezultatul este un compromis, a declarat Jean Claude Juncker, care a anunțat că sunt suficiente progrese ca să se treacă la următoarea faza a Brexitului.

Toate detaliile acordului vor fi discutate de liderii celor 27 de state la summitul de săptămâna viitoare.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.