Meniu principal

Bodog: Săptămâna viitoare semnez contractele pentru vaccinurile hexavalent și tetravalent

Se strânge lațul? Florian Bodog, audiat la DIICOT în miez de noapte!

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că, în cursul săptămânii viitoare, va semna contractele pentru furnizarea vaccinurilor hexavalent și tetravalent, urmând ca acestea să intre pe piață imediat, informează AGERPRES.

“Până atunci, avem ca prioritate de a demara contractul cu vaccinul tetravalent, pentru care aștept ultimele avize, și îl voi semna probabil cel târziu luni sau marți și vaccinul tetravalent va intra pe piață. În ceea ce privește vaccinul hexavalent, trebuie să vă dau o veste extrem de proastă. Procedura a fost făcută anul trecut, nu a fost semnat contractul de către fosta conducere a ministerului și nu am primit aviz CFP, (…) ceea ce înseamnă că am două soluții: fie îmi asum răspunderea și semnez contractul fără control financiar preventiv, ceea ce poate să se soldeze cu o acuzație de abuz în serviciu, fie anulez contractul. Dacă anulez contractul fără să găsesc o altă soluție, în continuare nu vom avea vaccin hexavalent. (…) Programul de vaccinare s-a schimbat, (…) s-au introdus mai multe vaccinări cu hexavalent pentru a suplini lipsa altor vaccinuri, motiv pentru care am decis și am demarat de urgență o procedură scurtă de achiziționare a vaccinului și săptămâna viitoare voi semna contractul și acest vaccin va intra pe piață”, a afirmat ministrul.

În privința vaccinului pentru hepatită, el a explicat că există o problemă legată de producător. Pe de altă parte, Florian Bodog a mai anunțat că în România va fi introdus și vaccinul pneumococic.

“La hepatită este problemă cu producătorul. Producătorul coreean nu are toate actele în regulă, noi am identificat un producător european care va avea disponibilitate pentru acest vaccin undeva la sfârșitul lunii martie, va intra pe linia de producție și încercăm să găsim o soluție pentru a ajunge cât mai repede la copii. Introducem în schema de vaccinare pentru toți copiii din România vaccinul pneumococic, o noutate absolută în România. Practic, sunt două sau trei țări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”, a mai spus ministrul.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.