Meniu principal

Florian Bodog: Primele 10.000 de doze de vaccin anti-rujeolic vor pleca în teritoriu în această săptămână

Bodog vrea să rezolve problemele din Sănătate dublând numărul comițiilor și comitetelor din minister

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat că în cursul acestei săptămâni primele 10.000 de doze de vaccin antirujeolic (ROR) vor ajunge la Unifarm și, respectiv, la Direcțiile de sănătate publică, urmând a fi distribuite cu prioritate către cele 10 județe unde s-a constatat lipsa acestui produs.

“În această săptămână va intra prima cantitate de ROR, adică cele 10.000 de doze pe care le-am colectat de la toate depozitele din țară și pe care le-am notificat, nu puteam să le oprim, dar le-am notificat și distribuitorii au răspuns apelului nostru și le-au blocat în depozite. Aceste doze sunt așteptate să ajungă la UNIFARM sau Direcțiile de sănătate publică în această săptămână, iar celelalte 110.000 de doze vor ajunge în săptămâna care urmează. Cele 10 mii de doze vor fi trimise, cu prioritate în județele în care sunt probleme, în județele în care s-a semnalat că nu există vaccin, sunt cele 10 județe”, a declarat Florian Bodog, marți.

Ministrul Sănătății a ținut să sublinieze că, deși există județe aprovizionate cu vaccin ROR, “rata de vaccinare continuă să fie mică”. El a adăugat că, în perspectivă, o măsură de tip preventiv care să elimine lipsa unor anumite vaccinuri ar putea fi crearea unui stoc tampon.

Legat de cazurile de deces în rândul copiilor cauzate de rujeolă, ministrul a confirmat situația unei fetițe în vârstă de nouă ani decedată pe 28 aprilie cu suspiciune de rujeolă, dar se așteaptă o confirmare din partea Institutului Cantacuzino în acest sens.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.