Meniu principal

Bodog: În Legea sănătăţii vor exista sancţiuni dure pentru farmaciile care vând medicamente fără reţetă

Se strânge lațul? Florian Bodog, audiat la DIICOT în miez de noapte!

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat, duminică, la Digi 24, că România este pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte starea de sănătate, în condiţiile în care românii îşi administrează singuri tratamentul şi există farmacii care vând, în continuare, antibiotice fără reţetă. 

„Din punct de vedere al stării de sănătate, România se situează pe un loc codaş în Europa, suntem între ultimele ţări din Europa în ceea ce priveşte stare de sănătate a populaţiei. Prevalenţa cea mai mare o au bolile cardiovasculare, urmate de afecţiunile oncologice şi boli digestive. Suntem mai bolnavi decât ceilalţi europeni. Consumăm, eu cred că acest consum exagerat de medicamente este datorat şi faptului că ne administrăm singuri tratamentul şi asta face foarte mult rău în ceea ce priveşte antibioterapia pentru că, bine, nu e numai problema României, în România încă poţi să cumperi, din păcate, antibiotic fără reţetă. Te duci la farmacie şi îţi cumperi, există farmacii care eliberează antibiotic fără reţetă”, a spus ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Ministrul a ţinut să precizeze că, în noua Lege a sănătăţii, vor fi introduse sancţiuni „foarte dure” pentru farmaciile care eliberează medicamente fără reţetă şi vând angro.

„Eu am semnale că există această problemă şi avem de gând, în noua Lege a sănătăţii, să stabilim sancţiuni foarte dure pentru farmacii, şi pentru cele care vând fără reţetă şi pentru cele care vând angro. Avem recent o situaţie în care o farmacie a vândut  medicamente pe factură angro la un depozit. Depozitul l-am închis pentru că aveam baza legală, dar pentru farmacie nu am avut, i-am dat 2.000 lei amendă. Se trimitea la export intracomunitar”, a conchis Florian Bodog. 

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Bodog: În Legea sănătăţii vor exista sancţiuni dure pentru farmaciile care vând medicamente fără reţetă

  1. Marinescu Ion spune:

    Este lege domnule ministru , nu va opreste nimeni sa faceti control saptaminal la toate farmaciile punctele de lucru si sa dai cite 2000lei amenda si sa repeti timp de doua luni si ai sa constati ca va respecta legea si nu va mai da antibiotice fara reteta , dar si voi sa aveti medici suficienti care sa prescrie retete conform cu diagnosticu.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.