Meniu principal

Gigi Becali, fostul avocat al fraților Cămătaru și alți condamnați, la dezbaterea de la Ministerul Justiției

Dezbaterea modificării Codurilor penale, la Ministerul Justiției

Dezbaterea publică organizată de Ministerul Justiției, luni, pe tema proiectelor de Ordonanță privind grațierea și modificarea Codurilor penale este în toi. La întâlnirea cu ministrul Forin Iordache s-au prezentat peste o sută de oameni. Oficialul guvernamental a precizat, încă din debutul dezbaterii, că de graţiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidivişitii şi cei acuzaţi de fapte de corupţie.

Dezbaterea publică de la sediul Ministerului Justiţiei a început la ora 10.00. Din partea autorităților, alături de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, se regăsesc directorul Administraţiei Naţionale a Penitenicarelor şi secretari de stat din ministerul de resort.

În sală, printre cei care vor avea intervenţii în dezbatere sunt Gigi Becali, reprezentanţi ai mai multor organizaţii nonguvernamentale, fostul avocat al fraţilor Cămătaru, Mihai Costea, condamnat la 13 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune, precum şi Florentin Scalețchi, fostul preşedinte al OADO, condamnat la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie, ambii executând pedepsele primite.

„Ascultăm toate părerile şi opiniile şi vrem să ne asigurăm că toate opiniile şi argumentele vor fi integrate în aceste acte, astfel încât ele să nu plece din Minister fără opiniile împărtăşite”, a spus Iordache.

Fiecare participant la dezbaterea publică poate lua cuvântul, având la dispoziție trei minute pentru a-și argumenta opinia.

(foto: Inquam Photos, Octav Ganea)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.