Meniu principal

Traian Băsescu spune că nu susține grațierea ca s-o scape pe Elena Udrea

Băsescu analizează capturarea lui Sebastian Ghiță

Fostul președinte, Traian Băsescu, s-a declarat mulţumit de faptul că Liviu Dragnea şi colegii său social-democraţi ”s-au dezis de problema graţierii”. Acesta a menționat că reevaluarea poziției PSD îi va permite să susţină o astfel de lege ”de pe o poziţie independentă pentru că România are nevoie de o graţiere largă”.

”În ceea ce mă priveşte, mulţumesc lui Dumnezeu că Dragnea cu tot cu PSD s-au dezis de problema graţierii pentru că asta îmi va permite să o susţin de pe o poziţie independentă pentru că România are nevoie de o graţiere. O poziţie de politician care înţelege care este situaţia din sistemul nostru de justiţie, din sistemul penitenciar şi mai ales care înțelege să contribuie la repararea unor erori care s-au făcut odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal”, a declarat Traian Băsescu.

Președintele PMP a precizat că nu sunt erori pe care să şi le asume singur pentru că noul Cod penal a fost scris de ”o întreagă panoplie de mari profesori universitari bine plătiţi cu bani de la Banca Mondială”. Băsescu a spus că liderul PSD, Liviu Dragnea, urmăreşte ”să îşi elibereze omologii, cei de tip ferma de porci, domenii de vânătoare sau TelDrum”.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a ţinut să puncteze că ”graţierea nu este pentru Udrea”.

”Codul penal a şi stat trei ani în Parlament, într-o comisie condusă de domnul procuror Ponta. (…) Asta este o politică penală pe care nu ne-o mai putem asuma. Iar eu, cel care a făcut să devină foarte puternice instituţiile de forţă şi bine am făcut, îmi asum ca obiectiv de politician în opoziţie şi partea cealaltă, adică sistemul penal să aibă ca principal obiectiv recuperarea oamenilor (…) Eu nu cer partidului, este prematur ca partidul să se angreneze pentru respectarea drepturilor fundamentale, dar îmi asum să continui acest subiect, iar când partidul va considera că poate să îi aducă şi beneficii, deocamdată nu îi aduce, nu are decât să se angajeze şi partidul în treaba acesta (…) Dragnea vrea să îşi elibereze omologii, cei de tip ferma de porci, domenii de vânătoare sau TelDrum. Udrea a primit șase ani, grațierea este până la trei ani, nu are nicio legătură una cu alta.  România are nevoie de o graţiere largă care să ţină cont în primul rând de categoriile care pot fi recuperate pentru societate, o nouă lege a executării pedepselor care să valorifice pe timpul perioadei de detenţie capacitatea şi pregătirea profesională a celor încarceraţi (…) Graţiere, graţiere, dar banii trebuie recuperaţi. Eu cred că ar trebui să votăm împotriva Legii graţierii la Camera Deputaţilor”, a mai spus Băsescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, că social-democraţii trebuie să se gândească serios dacă Legea graţierii mai este „oportună”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.