Meniu principal

Traian Băsescu e pornit rău: Kovesi și Coldea trebuie să dispară din magistratură și SRI

Băsescu: Dragnea e tot mai penibil, nimeni nu-l mai bagă în seamă

Fostul șef al statului, senatorul Traian Băsescu, pară să fi uitat de cele două mandate în care i-a sprijinit cu toate forțele pe Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea. Astfel, liderul PMP a scris, vineri, pe Faccebook, că procurori, judecători şi ofiţeri SRI precum Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Mircea Negulescu trebuie să dispară din magistratură şi din Servciul Român de Informaţii în condițiile în care s-ar face vinovați de compromiterea luptei împotriva corupţiei „prin abuzuri, prin represiune nedreaptă şi implicare inadmisibilă în jocuri politice nedemocratice”.

„Mai târziu, va fi prea târziu. Combaterea corupţiei pare a fi aproape compromisă din punct de vedere al imaginii. Cine a compromis-o? Exact aceia care, aflaţi în funcţii în ultimii trei ani, trebuiau s-o ducă cu decenţă, cu probe şi cu respectarea drepturilor fundamentale. Din păcate, n-au făcut-o şi au compromis credibilitatea acţiunilor de combatere a corupţiei (vezi PS cu lista faptelor de notorietate publică)”, a scris Traian Băsescu.

El a adăugat că „practica «relaxării» în vilele SRI cu şpriţuri şi petreceri ale procurorilor, ofiţerilor SRI, judecătorilor şi ale oamenilor politici laolaltă este deja un tablou public ce compromite, în mod egal, pe toţi participanţii şi, din păcate, în mod nedrept, aruncă neîncrederea asupra a mii de procurori, judecători, ofiţeri SRI şi politicieni corecţi”.

În opinia fostului preşedinte, „aceste realităţi sunt pe punctul de a compromite o activitate esenţială şi necesară, decredibilizând chiar lupta instituţiilor statului împotriva corupţiei”.

Senatorul PMP a mai spus că procurori, judecători şi ofiţeri SRI precum Coldea, Kovesi şi Negulescu trebuie să dispară din magistratură şi din SRI pentru a răspunde în faţa legii pentru compromiterea luptei împotriva corupţiei.

„Pentru acest eşec, generat de abuzurile ultimilor trei ani, procurori, judecători, ofiţeri SRI precum Coldea, Kovesi, Şelaru, Roşu, Stanciu, Dumbravă, Dragomir, Negulescu, Savin şi mulţi, mulţi alţii, care au confundat instituţiile statului cu nişte instrumente aflate la dispoziţia lor pentru a acapara o putere personală nemărginită, nelegitimă, pe care nu le-a dat-o nimeni, trebuie să dispară din magistratură şi din SRI. Dar nu trebuie să dispară oricum. Ei trebuie să răspundă în faţa legii pentru compromiterea luptei împotriva corupţiei prin abuzuri, prin represiune nedreaptă şi implicare inadmisibilă în jocuri politice nedemocratice”, a susţinut Traian Băsescu.

Ți-a plăcut articolul?

Un comentariu La Traian Băsescu e pornit rău: Kovesi și Coldea trebuie să dispară din magistratură și SRI

  1. Marinescu Ion spune:

    Nu credeti domnule Traian Basesca ca trebuie sa disparetei cu totii care ati fost implicati in defrisarea idustriei si economiei romanesti, faptul ca a-ti schimbat de trei ori moneda nationala si de fiecare data neati facut mai saraci .De ce sunteti asa de convins ca daca aratati cu degetul fiind cu cascheta pe cap trebuie sa tina cineva cont de propunerea dvs, de ce nu va aratati cu degetul catre dvs. care ia-ti propus si sustinut.Cum puteti sa sustineti cu atita nerusinare sa gratiati corupti si hoti domnule Traian Basescu, nu cunva sunteti in aceeasi barca cu cei care au furat milioanele de Euro si va este teama ca vi se scurteaza lesa .??

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.