Meniu principal

Băsescu, despre bugetul Guvernului Grindeanu: Luați impiegatul beat de la cârmă

Băsescu: Dragnea face filmul pe care l-a făcut și la Iordache. Acum face același lucru, iese și neagă, el este sfântul sfinților

Luni a început dezbaterea pe bugetul de stat pentru anul în curs, o poziție tranșantă adoptând liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băseascu. Acesta a spus, de la tribuna Parlamentului, că deficitul bugetar va depăși 3%, în ciuda asigurărilor date de premierul Grindeanu că acest lucru este imposibil. Fostul șef al statului a mai precizat că Parlamentul va ajunge să înființeze o comisie de anchetă care să verifice execuția, așa cum s-a întâmplat în cazul Guvernului Cioloș, pentru a se vedea ”cum s-a falsificat bugetul pe 2017”.

Premisa corectă era să plecăm de la 24 de miliarde mai puțin, cât a prognozat Guvernul, plus încă 20 de miliarde. Ceea ce înseamnă 44 de miliarde deficit, adică 5,3 la sută. Cu certitudine va fi depășit deficitul bugetar. Probabil că alianța PSD-ALDE și-a propus să nu mai țină cont de parametrii necesari atingerii criteriilor de la Maastricht în vederea intrării în zona euro. De fapt acest buget sacrifică investițiile private. Așa cum declara ministrul de Finanțe, banii pentru acoperirea deficitului bugetar vor fi luați din sistemul bancar românesc. Ceea ce înseamnă că domnii de la bănci vor avea un excelent buget, în schimb nu vor mai fi tentate să împrumute niciun leu sectorului private pentru a-i permite dezvoltarea. Aș încheia, domnilor, luați mișcăristul – așa se numeșțte la calea fierată, sau spuneți-i impiegatul – luați impiegatul beat din regulatorul de circulație, pentru că veți duce țara într-un nivel de îndatorare pe care nu ni-l mai putem permite”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte al țării le-a mai spus parlamentarilor că vor fi nevoiți să facă o comisie de anchetă asemănătoare cu cea care acum anchetează guvernul tehnocrat.

„Veți face o comisie parlamentară ca să vedeți cine a falsificat bugetul. Încă pot fi corectate cifrele umflate de actualul guvern, pentru ca să ne arate un deficit fictiv de 2,96 la sută”, a încheiat Băsescu.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.