Meniu principal

Banii alocați Teleormanului, mai mulți decât în șase județe adunate ale Moldovei

Consilierul local independent Andrei Postolache, din Iași, este nemulțumit de alocările bugetare operate în acest an de Guvernul României.  Acesta susține descentralizarea României, în contextul în care Teleormanul, județul lui Liviu Dragnea, a primit bani pentru investiții cât toate cele șase județe din regiunea de nord-est a Moldovei.

„Descentralizare! Ar fi o gravă eroare să credem că batjocura bugetară la adresa Iașului și a Moldovei (și) de anul ăsta e o consecință a PSD-ului, și doar de am avea niște oameni cinstiți pe acolo ar fi altfel. Teleormanul primește investiții în infrastructură cât cele 6 județe din Nord-Est la un loc. Autostrada Iași – Tg Mureș nu e pe nicăieri. 4% din bani pentru o regiune care are 20% din populația țării. Apropo, foarte mult primește și Timișul. Ce coincidențe. Moldova nu are aproape pe nimeni în guvern. Iașul chiar pe nimeni”, a scris Andrei Postolache pe Facebook.

Consilierul local mai spune că „parlamentarii de Moldova nu votează cu Moldova, votează cu ce le zice șeful de partid, pentru că avem un sistem electoral în care 95% din ceea ce te face parlamentar e pixul șefului de partid care te pune destul de sus pe listă, pentru că lumea votează sigle și liste, nu oameni, că așa e sistemul. Rezultatul e simplu: ești motivat să nu dai nici două cepe degerate pe județul care te-a votat, ci să-ți pese doar de șeful de partid care te va pune pe listă din nou în 2020”.

Andrei Postolache a mai adăugat că până acum România a fost „țara guvernelor formate în jurul unui jupân, adunați toți mai toți de pe o rază de 3 județe de pe unde o fi ăla”.

„Vreau să ne cheltuim banii cum ne trebuie nouă, nu să tot așteptăm ca niște indivizi care vin o dată pe an aici, pe 24 Ianuarie ca să ne mângâie pe creștet și să ne mulțumească pentru sacrificiile trecutului, să ajungă cumva, eu știu cum, magic probabil, să le pese de noi”, a mai scris consilierul local.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.