Meniu principal

Banca-mamă a BRD, amendată în SUA cu 50 milioane de dolari

Banca franceză Societe Generale a acceptat să plătească o amendă civilă de 50 de milioane de dolari pentru a scăpa de ancheta demarată de autoritățile americane referitoare la vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS), înaintea crizei financiare, transmite Reuters., citată de AGERPRES.

Vânzarea de titluri de valoare garantate de banca franceză cu credite ipotecare (MBS) a jucat un rol semnificativ în declanșarea crizei financiare din 2008.

Și Deutsche Bank AG a anunțat luna trecută că va plăti 7,2 miliarde de dolari pentru a pune capăt anchetei demarate de autoritățile SUA, ce vizează vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare (MBS) înaintea crizei financiare.

Valoarea amenzii este mai mică decât cea solicitată în septembrie de SUA – 14 miliarde de dolari. Suma cerută Deutsche Bank ar fi reprezentat cea mai importantă amendă aplicată vreodată unei bănci străine în SUA, depășind-o cu mult pe cea de 8,9 miliarde de dolari aplicată în 2014 grupului francez BNP Paribas pentru încălcarea embargourilor americane.

Société Générale este unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, cu 145.000 de angajați în 66 de țări și 31 de milioane de clienți în întreaga lume.

(foto: Paginadebanci.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.