Meniu principal

Bădălău n-are nicio problemă cu comportamentului lui Șerban Nicolae, dar vrea sancțiuni pentru USR

Niculae Bădălău: PSD poate oricând înlocui un premier sau un ministru

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, insinuează că protestele din ultima perioadă, care au culminat cu cel de miercuri seară, din timpul adoptării amendamentelor la legea Statutului magistraților, ar reprezenta o manifestare a extremei dreapta. De asemenea, psedistul nu a ratat nici șansa de a ataca USR, ghimpele mic, dar eficient, din coasta partidului său. 

“Mi-e greu să judec un coleg, dar cred că ce s-a întâmplat la Camera Deputaților nu face cinste parlamentarilor USR în modul cum s-au comportat. Totuși, un parlamentar trebuie să aibă decență, că e trimis în Parlament pentru a respecta procedurile democratice parlamentare… Dl Șerban Nicolae ar fi trebuit să nu îi dea replica asta. Până la urmă, fiecare e liber să facă ce vrea cu viața sa și cum vrea. (…) Eu nici măcar nu știu replica. Știu că a fost o replică nepotrivită”, a declarat Bădălău, joi, la Parlament.

În opinia sa, grupul USR “chiar a avut o problema”.

“Să vii cu portavoce, să blochezi lucrările Parlamentului… Sunt proceduri parlamentare pe care noi le putem adopta sau să le facem procedural în Parlament: să depunem amendamente, să le susținem, dar (…) e totuși o modalitate care nu face cinste nimănui. (…) Au avut și o agresivitate. Dacă vă uitați în stradă, atunci Parlamentul e un for în care să se dezbată probleme și să încerce să rezolve chiar și tensiuni. A le transfera în stradă cu violență… Observăm că se construiește o extremă dreapta, ceea ce România nu a avut niciodată. Și are toate ingredientele unei extreme”, a susținut Bădălău.

El a adăugat că “parlamentarii PSD și-au făcut datoria și au votat sau nu amendamentele supuse la vot”.

Întrebat ce va face grupul PSD în cazul lui Șerban Nicolae, Bădălău a spus: “Ce să-i facem? Să-l certăm pe dl Șerban Nicolae?”.

Nicolae Bădălău vorbește, însă despre o sancționare a gupului parlamentar al USR, pentru atitudinea pe care a avut-o în plenul Camerei, la dezbaterea legilor justiției.

”Supremația Regulamentului și a legii trebuie să primeze. Cred că grupul USR ar avea o problemă, pentru că, să vii cu portavoce, să blochezi lucrările Parlamentului, sunt proceduri parlamentare pe care noi le putem adopta sau le putem face procedural în Parlament, să depunem amendamente, să le susținem”, a spus Bădălău, precizând că cei de la USR ”au avut și o agresivitate”.

”Dacă vă uitați în stradă, Parlamentul este un for în care să se dezbată. A transfera în stradă, cu violență, observăm că se construiește o extremă dreaptă în România. Are toate ingredientele unei extreme dreapta, am văzut și în stradă cu acel bătrân, și aseară. am auzit un domn, vis-a-vis de doamna Primar al Capitalei, cum se exprima, credeți-mă că nu am reținut, mai ales la asemenea oameni.  Instigarea la violență”, a comentat Nicolae Bădălău.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.