Meniu principal

Bacalbașa (PSD) susține că a avut un puseu de hipertensiune în timp ce urla jigniri de la tribuna Parlamentului

Bacalbașa (PSD) susține că a avut un puseu de de hipertensiune în timp ce urla jigniri de la tribuna Parlamentului

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, miercuri, suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa, pentru şase luni, din cauza comportamentului din plenul Parlamentului de marţi. Cel incriminat a declarat, după ce a aflat această decizie, că din punct de vedere uman a răspuns unei provocări în timp ce era huiduit, dar din punct de vedere politic a fost un deznodământ neplăcut pentru el.

“Din punct de vedere uman, am răspuns la o provocare în timp ce eram huiduit. Una dintre persoane mă huiduia şi lovea cu mai mare violenţă; am admonestat-o. Oricum, nu am avut niciun fel de atitudine imorală, asta din punct de vedere uman. Din punct de vedere politic, am avut slăbiciunea să răspund la o provocare a adversarilor şi aici a fost o greşeală, o slăbiciune umană, care pentru un om politic nu este admisă, şi ca atare am fost sancţionat pentru că am călcat cumva linia trasată de partid în relaţia cu terţi. Îmi pare rău că am răspuns la provocări. Acum îmi pare bine pe de altă parte că deşi am făcut un puseu de hipertensiune în momentul acela, nu am căzut pe jos, nu am ologit, nu am făcut hemoragie cerebrală. Deci din punctul meu de vedere, pentru mine biologic, acea provocare s-a terminat bine. Din punct de vedere politic, a fost un deznodământ neplăcut şi care a lovit indirect şi interesele partidului meu care m-a sancţionat”, a declarat, pentru News.ro, Nicolae Bacalbaşa.

Bacalbașa a mai precizat că, timp de şase luni, cât va fi suspendat, îşi va desfăşura activitatea parlamentară, iar ulterior va reveni în PSD.

Marți, aleșii Uniunii Salvați România (USR) au părăsit sala de plen, după ce deputatul PSD, Nicolae Bacalbașa, a folosit cuvinte jignitoare la adresa președintelui interimar al PNL, Raluca Turcan. Mai mult, membrii USR au solicitat ca astfel de comportamente, la tribuna Parlamentului, să fie sancționate, pentru că fac de rușine instituția. După plecarea useriștilor, ședința s-a suspendat, pentru că nu mai era cvorum.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.