Meniu principal

Avram Iancu va înota timp de 60 zile de-a lungul celor 2.860 de kilometri ai Dunării

Hunedoreanul Avram Iancu, bibliotecar în Petroşani, vrea să parcurgă cei 2.860 de kilometri ai Dunării înotând fără costum de neopren sau alt accesoriu specific nataţiei. Bărbatul va începe aventura în data de 20 iunie, din Munţii Pădurea Neagră, şi doreşte să ajungă în Portul Sulina pe 20 august, informează News.ro. 

Avram Iancu, în vârstă de 41 de ani, și-a propus să transpună în realitate aventura personalului principal din romanul “Pilotul de pe Dunăre”, de Jules Verne, dar nu la bordul unei bărci, ci în apă.

“Această nouă provocare s-a născut în Biblioteca Municipală Petroşani, unde lucrez ca bibliotecar. Citind romanul celebrului Jules Verne “Pilotul de pe Dunăre”, o călătorie fascinantă, personajul principal al romanului şi-a propus să parcurgă cu barca întregul curs al Dunării exact cu o sută de ani înaintea naşterii mele, am zis de ce nu să dau viaţă acestui roman, în mod mult mai spectaculos şi mai greu. Este o premieră mondială acest lucru, voi înota fără costum de neopren. E o idee născută dintr-un orgoliu patriotic, să spun aşa. Îmi doresc să atrag atenţia lumii întregi asupra Deltei Dunării care este unică şi de care trebuie să avem cu toţii grijă”, a precizat, pentru News.ro, Avram Iancu.

Bărbatul a început pregătirile pentru marea aventură de la 1 decembrie 2016. Iancu este primul român care a reuşit în august 2016, abia la a patra încercare, să traverseze Canalul Mânecii, după 18 ore de înot continuu, doar cu cască şi slip.

(foto: Radiotimisoara.ro)

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.