Meniu principal

Augustin Lazăr e precaut după anunțul premierului Grindeanu privind abrogarea

Parchetul General, despre modificările Codului penal: Unele duc la încălcarea dreptului la un proces echitabil

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a adoptat o poziție precaută după anunțul făcut de premierul Sorin Grindeanu, cu privire la abrogarea Ordonanței prin care a fost modificat Codul penal și constituirea unui grup care să elaboreze un proiect ce va fi trimis, ulteiror, în Parlament.

Augustin Lazăr consideră că modificările care vor fi aduse Codului penal și Codului de procedură penală nu trebuie să fie unele discreționare, ci rezultatul viziunii unor specialiști în domeniu.

“Așteptăm să vedem în concret decizia care se va lua în cursul zilei de mâine (n.r. – duminică) – dacă va fi o decizie de abrogare sau una de prorogare – și urmează să discutăm pe text. Doresc să reiterez opinia că modificările care se vor aduce codurilor penale nu pot fi discreționare. Ele ar trebui să fie rezultatul unei viziuni unitare a unui corp de juriști de elită, iar România are juriști reputați. Doar așa vom avea garanția că textele care vor rezulta vor fi unele bune. Îmi exprim speranța că Guvernul va lua mâine decizia corectă, respectiv abrogarea ordonanței. De asemenea, doresc să subliniez că situația ideală o reprezintă aceea potrivit căreia amendarea codurilor penale trebuie să fie făcută de către Parlament și nu prin ordonanțe de urgență”, a transmis procurorul general.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.