Meniu principal

Asociaţia pentru Certificare Forestieră a decis să se dezasocieze de Schweighofer

Asociaţia pentru Certificare Forestieră (The Forest Stewardship Council, FSC) a decis să revoce statutul de probaţiune al grupului austriac Schweighofer şi să se dezasocieze de companie, a anunţat organizaţia într-un comunicat publicat pe site, precizând că va începe demersurile pentru “o prezenţă permanentă în România”.

Pe de altă parte, grupul austriac Schweighofer a anunţat că va dezvolta un plan de reasociere la Asociaţia pentru Certificare Forestieră.

“Decizia a fost luată de Consiliul Internaţional de Administraţie al FSC, după ce acesta a primit informaţii suplimentare privind o posibilă încălcare a standardelor de măsurare a lemnului, ce vor necesita o anchetă suplimentară a Politicii de Asociere, pentru a stabili amploarea şi impactul”, explică FSC în comunicat.

Asociaţia consideră că iniţierea unei anchete suplimentare nu este compatibilă cu menţinerea statului de probaţiune pentru companie, se explică în comunicat.

Consiliul a precizat că, dacă acuzaţiile se confirmă, există pericolul ca produse care nu respectă standardele şi politicile FSC să fie comercializare prin lanţuri de aprovizionare, în urma unui statut de probaţiune prelungit – o situaţie considerată inacceptabilă pentru organizaţie.

Grupul Schweighofer a informat FSC că acceptă decizia şi va renunţa imediat la certificările obţinute.

”Grupul Schweighofer primeşte decizia FSC de a se dezasocia de grup ca un prilej de a intensifica şi mai mult eforturile sale de a implementa şi optimiza sistemele de control pentru a asigura un lanţ de aprovizionare sustenabil în România”, se arată într-un comunicat transmis vineri de către reprezentanţii Holzindustrie Schweighofer.

Potrivit sursei citate, la jumătatea lunii ianuarie, compania a prezentat un set de măsuri complete care vor ”stabili o nouă arhitectură a siguranţei” şi care ”depăşeşte toate cerinţele legale”, grupul urmând să investească aproximativ 1 milion de euro în noul său sistem de control, în cursul anului 2017.

”Compania este hotărâtă să facă tot ce îi stă în putere să convingă FSC şi ceilalţi factori interesaţi, de eficienţa acestui nou sistem. Holzindustrie Schweighofer îşi propune să dezvolte împreună cu FSC un plan de reasociere cât de curând posibil”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii companiei spun că FSC a aprobat planul de acţiuni al Holzindustrie Schweighofer care a fost implementat în ultimele trei luni şi ”admite că este un punct de plecare bun pentru a continua dialogul şi pentru a dezvolta un plan de reasociere”.

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.