Meniu principal

Asociaţia Elevilor din Constanţa va ataca în justiție prevederea privind renunţarea la telefoane în timpul orelor

Elevii claselor a XI-a şi a XII-a încep simularea probelor scrise de la Bacalaureat

Asociaţia Elevilor din Constanţa a anunţat, vineri seară, pe Facebook, că a început demersurile pentru revocarea prevederii prin care elevii sunt obligaţi să îşi depoziteze telefoanele mobile în spaţii speciale amenajate pe durata cursurilor. 

“Conform legii, Ministerul Educaţiei are 30 de zile în care poate abroga articolul în cauză, ţinând cont de aspectele de nelegalitate sesizate de noi. În cazul unui refuz, având în vedere că prevederea restrânge în mod nelegal exercitarea dreptului la proprietate privată, ne vom adresa instanţei de contencios-administrativ şi vom cere anularea acesteia”, se arată în postarea Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Preşedintele AEC, Constantin Alexandru Manda, anunţase în urmă cu o lună, într-o conferinţă de presă, că va ataca această prevedere. 

El spunea atunci că această decizie poate duce şi la situaţia în care elevii nu mai pot filma eventualele abuzuri făcute de un cadru didactic asupra unui elev sau invers. 

Manda a precizat că şi până la această modificare utilizarea telefonului mobil era interzisă în timpul orei, elevul care îl folosea putând fi sancţionat, dar aparatul rămânea asupra proprietarului său, iar în cazul în care se întâmpla ceva de genul unui abuz sau al unei agresiuni, telefonul putea fi folosit pentru a filma situaţia respectivă.

Fostul ministrul al Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat pe Facebook că a fost modificat şi completat Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar: 

Noul regulement prevede că, pe durata orelor de curs, telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate în sala de clasă. 

Ți-a plăcut articolul?

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked as *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.